Kinderboerderij de Pittelstee

Nieuwsbrief 2013

25-10-2013    Onderstaande nieuwsbrief is aan onze leden en vrienden verzonden

Nieuwsbrief 2013
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van kinderboerderij de Pittelstee. Het jaar is al weer bijna voorbij en zoals u zult weten vragen wij u dan de contributie/vriendengeld/adopties voor het komende jaar (2014) te betalen. De factuur hiervoor staat aan de andere kant van deze nieuwsbrief. Vorig jaar kregen wij vragen of er ook contant betaald mocht worden. Dit mag. Doet u dan het bedrag in een envelop met daarin een briefje met uw naam, adres en lidnummer. Ook bij betalingen via de bank graag duidelijk het lidnummer vermelden en als u met een andere naam betaald dan waarmee u lid bent, dan ook graag uw lidnaam er bij zetten. Dit scheelt ons heel veel zoekwerk en herinneringen versturen.

Zou u de factuur vóór 1 december 2013 aan ons willen overmaken? Wij danken u alvast voor de medewerking.
Hebt u vragen over de factuur, dan kunt u bellen of mailen met de penningmeester. Haar gegevens staan bovenaan de factuur.

Vrijwilligers gezocht:
Zoals veel andere organisaties, kampen wij met een tekort aan vrijwilligers. Om de voortgang van de Pittelstee wat zekerder te krijgen, zijn wij met spoed op zoek naar mensen (minimaal 16 jaar) die met name op de zaterdagen een of meerdere diensten willen draaien. Als wij 5 nieuwe vrijwilligers krijgen die één keer per maand op een zaterdagmorgen of –middag een dienst willen draaien, zijn wij uit de nood. Een dienst draaien houdt in: Voeren en verzorgen van de dieren.
Help ons a.u.b. uit de nood. En meld u aan via info@pittelstee.nl of bellen op werkdagen tussen 18.00 en 19.00 uur met 399805. Bij beide kunt u ook meer informatie verkrijgen.

Hekwerk:
Het nieuwe hekwerk is geplaatst. Bent u al wezen kijken?

2013:
Een kort overzicht van het jaar 2012.
·        Dit jaar zijn er geboren: 7 dwerggeiten; 2 schapen; diverse konijnen en cavia’s;
·        Diverse dieren zijn verkocht.
·        Wij mochten alle weken weer oud brood halen bij bakkerij Fledderus aan de Nobellaan. Daar zijn wij heel blij mee.
·        Wij hebben regelmatig overleg gehad met de gemeente. 
      De nauwere samenwerking met de andere  kinderboerderijen is nu in een afrondende fase.
·        Wij zijn druk bezig met het schilderen van de schuren. Komt u het resultaat maar eens bekijken?

Gezocht
Wij zijn op zoek naar een bedrijf die ons een nieuw dak op de oude stal wil doneren. Wij hebben 24 nieuwe golfplaten nodig; 6 nokplaten en een draagbalk. De huidige platen zijn lek vanwege doorhangen van het dak.

Dank
Ook dit jaar willen we leraar Bert en zijn leerlingen van Praktijk onderwijs Assen, bedanken voor het vele werk dat zij op woensdag- en vrijdagmorgen doen. Geweldig. Ze hebben zelfs een karretje gemaakt zodat de leerlingen de mest naar de overslag kunnen brengen.

Te koop
Wij hebben doorlopend verse scharreleieren te koop. 10 voor € 1,50.
Ook hebben wij regelmatig jonge konijnen en jonge cavia’s. Die kosten slechts € 5,00 per stuk.

 
Tenslotte:
Wij danken u voor uw bijdrage. Door uw belangstelling kunnen wij de kinderboerderij laten voortbestaan