bootstrap template

Onze bewoners

Mobirise
Dwerggeiten

Dwerggeiten, in het Engels Pygmy Goats, zijn oorspronkelijk afkomstig uit Kameroen. Vanuit dit Afrikaanse land zijn ze ruim vijftig jaar geleden naar dierentuinen in Duitsland en Zweden overgebracht, om vervolgens hun weg te vinden naar Engeland, Amerika en Canada.

De dwerggeit is op veel plaatsen van de wereld inmiddels een zeer geliefd gezelschapsdier: alert, levendig, vriendelijk, aanhankelijk en prettig in de omgang. Ze kunnen zich aan vrijwel alle klimatologische omstandigheden aanpassen.

Ook voegen ze zich gemakkelijk naar de wensen van hun eigenaren. Zo is er een groot verschil tussen de meer hertachtige dwerggeiten in Nederland en bijvoorbeeld de ruig behaarde mini-landgeiten in Engeland.

Dwerggeiten zijn er in alle denkbare kleurslagen. Gemeenschappelijke kenmerken daarvan zijn de korte stevige hals, de korte benen en de in verhouding zware bouw. Uiteraard zijn er grenzen aan het fokken op type. 

Inteelt ten gevolge van de inzet van slechts enkele populaire bokken doen zich op ruime schaal voor. Er is zelfs moeilijk aan ’nieuw bloed’ te komen. Daarvoor moet men een beroep doen op ongeregistreerde dieren.

Ook is jarenlang op grotere geiten gefokt, waardoor er nauwelijks nog kon worden gesproken over dwerggeiten. Deze tendens is gekeerd door de Nederlandse Federatie van verenigingen van Dwerggeitenhouders.

Sponsoren

Onderstaande bedrijven steunen onze kinderboerderij.

Bezoek adres

Rijnstraat 2 A
9406 SE Assen
Wijk: Pittelo

Openingstijden

Alle dagen van 8.30 - 16.30 uur
Voerentijden: 8:30-09:30,
15.15 en 16.30 uur
Verkoop: Tijdens voertijden