simple website creator

Onze bewoners

Mobirise
Konijnen

Konijnen zijn echte groepsdieren. Maar konijnen zijn ook individuen die elkaar goed kunnen liggen of juist helemaal niet. En ze zijn territoriaal ingesteld: nieuwkomers zien ze als indringers.

Elk konijn moet gezelschap hebben van minstens één ander konijn. Ras en afmeting spelen daarbij geen rol: een Vlaamse reus kan de beste maatjes worden met een hangoordwergje. Het geslacht is wel belangrijk. Wil je weten welke konijnen goed bij elkaar passen en hoe je een groep konijnen vormt? 

Over wat konijnen het beste kunnen eten, bestaan veel misverstanden. Er zijn allerlei soorten konijnenvoeders op de markt, maar het belangrijkste voer voor een konijn is gras (geen gemaaid gras!) en als dat niet beschikbaar is: hooi. Daar zijn niet alleen hun maag en darmen op ingesteld, ook hun tanden en kiezen hebben dit type voer nodig. Die moeten namelijk slijten, anders groeien ze door. Knaagstenen zijn bij goede voeding niet nodig. Geef ze in elk geval geen calciumrijke zijn knaagstenen of stokken. Die kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Wil je meer weten over wat je konijnen graag eten?

Een konijn in een hok is niet meer van deze tijd. Konijnen moeten kunnen bewegen, spelen, graven en slapen. Een konijnenheuvel is de ideale huisvesting voor een groepje langoren. Geef de konijnen een flinke berg grond en ze zullen een uitgebreid gangen- en holenstelsel gaan graven. Je kunt ook zelf een heuvel aanleggen met een ondergronds buizenstelsel. 

Konijnen houden niet van regen en al helemaal niet van natte voeten. Dan worden ze vatbaarder voor ziektes. Een droog hok is daarom noodzakelijk, ook bij een konijnenheuvel. Met tocht en harde wind zijn konijnen ook niet blij. Het hok zou daarom enigszins beschut moeten staan. Het beste is een schaduwrijke plek, want konijnen verdragen alles beter dan hitte en felle zon. Wil je meer lezen over konijnenheuvels? Klik dan hieronder op de wiki Konijnen en huisvesting. Kun je geen konijnenheuvel aanleggen? Dan is misschien een konijnorama een idee.

Konijnen kunnen het beste een keer per jaar gevaccineerd worden tegen myxomatose en VHS. Dit zijn twee gevaarlijke ziekten voor konijnen.

Sponsoren

Onderstaande bedrijven steunen onze kinderboerderij.

Bezoek adres

Rijnstraat 2 A
9406 SE Assen
Wijk: Pittelo

Openingstijden

Alle dagen van 8.30 - 16.30 uur
Voerentijden: 8:30-09:30,
15.15 en 16.30 uur
Verkoop: Tijdens voertijden